2020 DGS Kayıt İşlemleri Hk.Tüm Duyurular
09
EKİM

2020 DGS Kayıt İşlemleri Hk.

 

 

 

Değerli Öğrencilerimiz,

 

2020-DGS Yerleştirme Sonucuna göre Üniversitemizin Lisans Programlarına kayıt hakkı kazananların kayıtları Takvimde belirtilen tarihlerde gerçekleştirilecektir.

 

Kayıt hakkı kazananların listesi ve öğrenci numaraları belli olduğunda buradan duyurulacaktır.

 

 

Kayıt İşleminizi sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmek için tüm başlıklar altında yer alan  bilgileri dikkatle inceleyiniz ve  kayıt işlemini eksiksiz tamamlayınız.

 

 

Kayıt işlemlerine ilişkin tüm bilgiler için tıklayınız

 

ÖNEMLİ NOT:

- 2020 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden ön lisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2020 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 26/08/2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur. (Bu durumda olan adaylar takvimde belirtilen kayıt tarihlerinde kesin kayda engel durumlarına ilişkin belgeleri ibraz edecekler ve USIS üzerinden kayıt onay işlemleri yapılacaktır. Kayıt işlemlerinin tamamlanmasından sonra belgeler Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bağlı Öğrenci ve Not İşlemleri Şube Müdürlüğüne gönderilecek ve takibi ÖİDB’ce sağlanacaktır.)

 

Daha önceki yıllarda herhangi bir Yüksek öğretim kurumunda öğrenim görmüş ya da mezun olanların; öğrenim gördükleri süre içerisinde aldıkları ve başarılı oldukları dersler arasında,  kayıt yaptırdıkları  YTÜ bölümünün derslerine içerik ve kredi bakımından eşdeğer ders varsa,  bu derslerden, (Bölümün ilgili intibak komisyonunun önerisi ve Fakülte Yönetim Kurulu’nun uygun görmesi halinde) muaf sayılabilirler. Ders eşdeğerliliği ile ilgili isteğin, dilekçe (FR-0608 Ders Muafiyet Dilekçesiile kaydın yapıldığı eğitim-öğretim yarıyılının ilk haftasının sonuna kadar bölüm başkanlığına (kvkoblm@yildiz.edu.tr) yapılması gerekir. Dilekçe ekinde intibakı yapılması istenilen derslerin,
 
a. Öğretim Planı (Teori-Uygulama-Laboratuar-Kredi / T-U-L-K),
b. Ders İçerikleri (Dersin amacı, kapsamı ve haftalık ders planı),
c. Not Çizelgesi (Transkript),
yer almalıdır.
 
Yukarıda belirtilen belgelerin Fakülte/Enstitü/Yüksekokul veya Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı yetkililerince imzalanmış, kaşeli ve mühürlü olması gerekir.
 
Bir dersin eşdeğer sayılabilmesi için; öğrencinin daha önce almış olduğu dersi aldığı Yükseköğretim Kurumundan ilişiğinin kesildiği tarihten itibaren en fazla 7 (yedi) yıl geçmiş olması gerekmektedir.